نوبت دهی: اینترنتی - تلفنی
ویژه خیرین و اهداکنندگان
  • تاریخ انتشار : 1402/06/12 - 10:06
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 180
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

درباره آلزایمر بیشتر بدانید

اگر مشکلات حافظه اختلال جدی در زندگی و عملکرد فرد ایجاد کند ممکن است از نشانه های اولیه آلزایمر باشد. گرچه هنوز درمان ریشه کن کننده برای بیماری آلزایمر وجود ندارد اما با استفاده از داروها می توان سیر پیشرفت بیماری را کند کرد و از شدت اختلال حافظه و مشکلات رفتاری کاست. در مورد بیماری، نشانه های ان در سیر پیشرفت بیماری، نحوه ایمن کردن فضای خانه، نحوه برخورد با بیمار و مراقبت از او بیشتر بخوانید و از افراد متخصص اطلاعات بگیرید.

درباره آلزایمر بیشتر بدانید

فراموشی های جزئی می تواند قسمت نرمالی از روند طبیعی سالمندی باشد. برای مثال اگرسالمندی اسامی را فراموش می کند اما پس از زمانی به یاد می آورد جای نگرانی ندارد. اگر مشکلات حافظه اختلال جدی در زندگی و عملکرد فرد ایجاد کند ممکن است از نشانه های اولیه آلزایمر باشد.

شایعترین نشانه بیماری آلزایمر اشکال در حافظه است. برای مثال فرد اطلاعات و حوادث به ویژه جدید تر را به راحتی فراموش می کند،  سوالات تکراری می پرسد، یا  برای یادآوری کارها و سایر اطلاعات به موبایل یا دفترچه بسیار وابسته شده است.

از دیگر نشانه های بیماری، مشکل در حل مسایل و برنامه ریزی است. مثل اینکه نمی تواند مانند سابق مدیریت امور مالی خود را انجام دهد،  یا در پیدا کردن آدرس ها و رانندگی، یا غذا پختن دچار مشکل شود. گاهی فرد مبتلا مدت ها دنبال کلمه مناسب می گردد و آن را پیدا نمی کند یا از واژه چیز به جای کلمه موردنظرش استفاده می کند. فرد ممکن است وسایلش را گم کند یا به خاطر نیاورد آن ها را کجا گذاشته است و گاهی به اطرافیان بدبین شود که آن ها را بدون اجازه برداشته اند.

نشانه های بیماری آلزایمر اغلب به آرامی پیشرفت می کنند. بیماری اغلب با فراموش کردن کلمات یا اتفاقات شروع می شود و سپس نشانه ها بیشتر می شود.  گرچه هنوز درمان ریشه کن کننده برای بیماری آلزایمر وجود ندارد اما با استفاده از داروها می توان سیر پیشرفت بیماری را کند کرد و از شدت اختلال حافظه و مشکلات رفتاری کاست.

بعد از تشخیص بیماری آلزایمر مهم ترین هدف این است که بیمار از کیفیت زندگی خوب برخوردار باشد. بسیاری از مشکلات رفتاری بیماران مبتلا به آلزایمر مانند بی قراری, اضطراب و خشم و پرخاشگری با درمان دارویی بهتر می شوند. از طرفی بعضی از نشانه ها ممکن است با پیشرفت بیماری شدیدتر شود.  

طی زمان بیماران مبتلا به آلزایمر توانایی های خود را برای مراقبت و محفاظت از خود از دست می دهند. برای مثال فراموش می کنند چه زمانی گاز را خاموش کنند، یا در را باز می گذارند، یا نمی توانند از تلفن در موارد ضروری استفاده کنند. فردی که مراقبت از بیمار مبتلا به آلزایمر را به عهده دارد می تواند با تغییراتی فضای خانه را به محیط امن تری تبدیل کند و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کند.

مراقبت از فرد مبتلا آلزایمر دشوار است. از خودتان نیز مراقبت کنید.  فعالیت های تفریحی برای خودتان و بیمار ایجاد کنید. حریم شخصی بیمار را حفظ کنید.  برای وقت گذراندن با بیمار فعالیت های مشترک در نظر بگیرید. مثل اینکه خانه دوستان قدیمی بروید یا آلبوم های عکس را نگاه کنید. به خانواده و دوستان در مورد بیماری توضیح دهید و بگویید بیمار در حال حاضر قادر به انجام چه کارهایی است تا وی را درک کنند و رفتار مناسبی پیش بگیرند. از تذکر دادن به بیمار وقتی اشتباه میکند یا چیزی را فراموش یا گم می کند خودداری کنید.

در مورد بیماری، نشانه های ان در سیر پیشرفت بیماری، نحوه ایمن کردن فضای خانه، نحوه برخورد با بیمار و مراقبت از او بیشتر بخوانید و از افراد متخصص اطلاعات بگیرید. داشتن اطلاعات درست مراقبت از بیمار را آسان تر می کند.

  • گروه خبری : آموزش بیماران,معاونت آموزشی
  • کد خبر : 245498
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

درباره آلزایمر بیشتر بدانید

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *