دریافت نوبت
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1402/06/12 - 10:33
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 13
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اختلال دوقطبی

اختلال دو قطبی یا بیماری دوقطبی یک بیماری روانپزشکی است که در آن تنظیم خلق و روحیه فرد و بعضی موارد دیگر مرتبط با آن مثل خواب و میزان فعالیت و یا رفتار دچار اشکال می شود. همه ما نوسان هایی در خلق و یا انرژی مان داریم. مثلا یک روز ممکن است به دلیل خبر ناراحت کننده ای که شنیدیم ناراحت باشیم یا یک روز احساس خستگی و کم انرژی بودن بکنیم. افرادی که مبتلا به دوقطبی هستند تا زمانیکه بیماری عود نکرده این نوسان های معمول را تجربه می کنند. ولی در عود بیماری تغییرو نوسان ها شدیدتر از معمول است.

بیماری دوقطبی به دلیل اشکال در  تنظیم بعضی مواد شیمیایی در مغز ایجاد می شود. بیماری دوقطبی مثل دیابت و بیماری های قلبی یا فشار خون مزمن است و ماهیتی عود کننده دارد. این بیماری قابل کنترل و  درمان است.

دوره های عود بیماری دو قطبی عمدتا به دو شکل  مانیا یا افسردگی بروز می کند.

نشانه های مانیا

در دوره های مانیا افراد برای حداقل چند روز و معمولا تا چند هفته پشت سر هم  تجربه خشم و عصبانیت یا شادی بیش از حد را دارند که همراه می شود با نشانه های دیگری مثل زیاد شدن انرژی،  پرحرفی ، تند شدن و ز یاد شدن افکار ، کم شدن خواب ولی نیاز نداشتن به خواب، زیاد شدن اعتماد به نفس، ولخرجی یا بذل و بخشش زیاد و زیاد شدن تمایلات جنسی.  به این نکته دقت کنید که همه افراد همه این نشانه هارا تجربه نمی کنند و ممکن است فقط بعضی  از این نشانه ها را در  هر دوره عود تجربه کنند.

نشانه های افسردگی

در افسردگی فرد برای چند هفته،  اغلب اوقات احساس غمگینی، بی حوصلگی، یا ناراحتی می کند و یا کم تحمل و تحریک پذیر است. بعضی افراد علاقه شان را به کارهای روزمره و فعالیت هایی که برایشان لذت بخش بوده از دست می دهند. این حالت ها همراه است با نشانه های دیگری مانند اضطرابُ، بی قراری یا برعکس کند شدن، احساس ناامیدی،  احساس گناهُ، کم شدن انرژی یا احساس خستگی، خواب زیاد یا بیخوابی، کم شدن یا زیاد شدن اشتها. گاهی اوقات که علایم افسردگی شدید یا طولانی می شود ممکن افراد آرزوی مرگ کنند یا فکر خودکشی به ذهنشان برسد یا حتا اقدامی برای آسیب به خودشان انجام بدهند.

هر چند ممکن است پزشک برای شما آزمایش خون یا یکی از انواع تصویربرداری های مغزی مانند سی تی اسکن یا ام آر ای را درخواست بدهد ولی روش اصلی تشخیص این بیماری  این روش ها نیست.  روش اصلی ویزیت و مصاحبه روانپزشک است.

توصیه هایی برای کنترل بیماری:

- درمان را به منظم پیگیری کنید: هر بار عود بیماری ضرر ها و پیامد های منفی زیادی برای بیمار و خانواده اش دارد. خوشبختانه داروهایی وجود دارند که برای جلوگیری از عود بیماری کاملا موثر هستند. نکته مهم در مورد این دارو ها این است که مانند سایر بیماری های مزمن مثل فشار خون بالا این داروها باید به صورت مستمر و روزانه و حتا در صورت نبود نشانه های بیماری استفاده بشوند تا جلوی عود را بگیرند.

- بیماری و راه های کنترل آنرا را بشناسید. یکی از موثرترین درمان های غیر دارویی برای جلوگیری از عود آموزش فرد مبتلا به بیماری است برای اینکه بتوانند بر بیماری تسلط و کنترل بهتری داشته باشند .توصیه می کنیم حتما در دوره های آموزشی بیماری دوقطبی شرکت کنید.  

- خواب منظم داشته باشید.  کم خوابی می تواند باعث عود بیماری شود.

- از مصرف مواد و الکل اجتناب کنید.

- با  دوستان و خانواده معاشرت کنید. از نزدیکان برای حل مشکلات زندگی و شناسایی علایم عود بیماری و درمان کمک بگیرید.

  • کد خبر : 245503
کلمات کلیدی
ادمین بیمارستان روزبه
تهیه کننده:

ادمین بیمارستان روزبه

فایل ها

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه